Posted on

extract de melc pentru pete

Un gel cu extract de melc pentru pete este un produs de frumusețe care acționează pentru a trata petele și roșeața. Se spune că ingredientul estompează petele întunecate și cicatricile, în timp ce hidratează pielea și ajută la promovarea producției de colagen. Este făcut din mucină de melc, care este o secreție pe care melcii o excretă atunci când sunt stresați. De asemenea, conține acid hialuronic și peptide de cupru, care pot ajuta la ameliorarea ridurilor și la reducerea inflamației.

gel cu extract de melc pentru pete

Acest ingredient poate fi găsit sub diferite forme, inclusiv creme, loțiuni, seruri și măști. Este și un favorit al bloggerilor de frumusețe, care susțin că poate netezi textura pielii și poate reduce aspectul ridurilor. Dar înainte de a începe să-l adaugi la rutina ta, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre el.

Mai întâi, să dezvăluim ce este acest ingredient și cum este formulat. Există multe companii diferite care produc și vând produse cu acest ingredient, dar majoritatea folosesc un tip de melc comestibil numit acheta fulica (sau melc african gigant) pentru formulările lor. Pentru a asigura cea mai înaltă calitate, acești melci sunt crescuți în captivitate și așezați pe o plasă de plasă care le permite să se miște liber, dar nu le permite să scape sau să se rănească.

Un gel cu extract de melc pentru pete

Odată ce mucina este extrasă din melci, este filtrată pentru a elimina orice particule care ar putea fi prezente, spune Lain. Acest proces îl face cea mai pură formă de mucină de melc disponibilă pentru utilizare în îngrijirea pielii. Este adesea menționat pe etichetele ingredientelor drept filtrat de secreție de melc sau SSF și este sigur pentru toate tipurile de piele, spune Lain. Cu toate acestea, unele persoane pot fi sensibile la acesta, așa că asigurați-vă că citiți eticheta înainte de a o adăuga la îngrijirea pielii.

Cel mai bun mod de a ști dacă acest ingredient este potrivit pentru tine este să-l testezi pe o mică zonă de piele. Dacă ești confortabil să-l folosești, folosește câteva picături ca parte a rutinei obișnuite de îngrijire a pielii, după cum este necesar. Mucina de melc este un ingredient comun în produsele K-beauty și multe mărci susțin că funcționează pentru a îmbunătăți aspectul pielii tale prin estomparea semnelor de acnee și luminând tenul. Unele dintre aceste mărci chiar îl amestecă cu alte ingrediente, cum ar fi uleiul de semințe de avacado și untul de shea pentru a spori efectul.

Acest tratament hrănitor poate fi folosit pe toate tipurile de piele, deși este benefic în special pentru pielea uscată și matură. Proprietățile exfoliante ale mucinei de melc pot ajuta, de asemenea, la reducerea aspectului liniilor fine și al ridurilor. Dermatologii recomandă, de asemenea, combinarea acestuia cu vitamina C pentru a stimula apărarea antioxidantă a pielii. Această combinație poate ajuta la reducerea hiperpigmentării și a nuanței neuniforme a pielii, care este un vinovat comun din spatele pielii terne și lipsite de luciu.

De asemenea, este o idee bună să-l stratificați cu un alt ingredient, cum ar fi acidul hialuronic, care vă poate ajuta pielea să rețină umiditatea. De fapt, un studiu a arătat că acidul hialuronic poate crește producția de colagen cu până la 40%, ceea ce este o veste excelentă pentru tenul tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *