Posted on

verwarmingspanelen aan mijn muren hangen

De belangrijkste reden hiervoor is dat infraroodpanelen gebruik maken van stralingsverwarming. Dit verschilt van geleiding en convectie doordat het warmte overbrengt naar objecten en oppervlakken in plaats van de lucht te verwarmen. Er zijn twee soorten infraroodstraling: dichtbij en ver weg. Nabij-infrarood is behoorlijk intens en wordt gebruikt voor zaken als zonnebaden en bruinen, terwijl ver-infrarood een lagere intensiteit heeft en wordt gebruikt in infraroodpanelen die momenteel op de markt zijn.

Zoals bij alle vormen van warmteoverdracht gaat er tijdens de overdracht een deel van de energie verloren, maar dit is niet zoveel als bij een radiator. Bovendien zenden de panelen zelf alleen maar infraroodstraling uit en absorberen deze niet, waardoor het energieverlies minimaal is.

infraroodpanelen

Onze infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende varianten. Metaal witte infraroodpanelen passen naadloos in ieder interieur. Maar wij hebben ook spiegel infraroodpanelen en infrarood verwarming aan de wand als een schilderij met een zelf gekozen afbeelding of in een kleur.

Infraroodverwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten, vormen en kleuren, en u kunt kiezen tussen platte of schuine modellen. Sommige fabrikanten bieden zelfs op maat gemaakte bedrukte panelen aan die kunnen worden gepersonaliseerd met de afbeelding naar keuze.

Kan ik infrarood verwarmingspanelen aan mijn muren hangen?

Er zijn ook een aantal opties om u te helpen uw verwarmingssysteem onder controle te houden, waaronder slimme en energiezuinige opties die uw elektriciteitsverbruik kunnen verminderen en u geld kunnen besparen. Dit is vooral handig als u uw gasboiler wilt vervangen door een alternatief dat minder energie verbruikt.

Infraroodstralers zijn een populair alternatief voor radiatoren en kunnen aan de muur worden gehangen of in een plafond worden gemonteerd. Ze zijn meestal gemaakt van plastic of aluminium en zijn slank en licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk in elke kamer passen. Ze kunnen ook in een bestaande muur worden gemonteerd en worden geleverd met een reeks bevestigingen die passen bij de door u gekozen montagemethode.

Hoewel ze een gasboiler niet vervangen, kunnen infraroodpanelen nog steeds een goede optie zijn voor mensen die de huishoudelijke rekeningen willen verlagen. Omdat ze een hernieuwbare energiebron (elektriciteit) gebruiken, zijn ze veel milieuvriendelijker dan traditionele gasboilers, die voor de productie van hun energie afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.

Ze produceren ook zeer weinig verblinding of reflecties en zijn geschikt voor elke kamer, omdat ze de lucht niet verwarmen, maar warmte rechtstreeks naar mensen en voorwerpen uitstralen. Omdat ze de lucht niet uitdrogen en geen stof doen opwaaien door convectie, zijn ze een uitstekende keuze voor iedereen die last heeft van allergieën.

Infraroodstralers hebben lage initiële kosten en zijn ook eenvoudig te installeren, wat betekent dat u uw huis energiezuiniger kunt maken zonder een fortuin uit te geven. In feite kunt u al voor slechts PS79 een infraroodpaneel van hoge kwaliteit kopen, hoewel het belangrijk is om te onthouden dat u extra functies aan uw verwarmingssysteem moet toevoegen, zoals een thermostaat en een watercilinder om volledig te kunnen profiteren van hen.

Infraroodverwarming is ook milieuvriendelijker dan conventionele methoden, omdat het niet de lucht verwarmt, maar warmte uitstraalt naar mensen en objecten, waardoor er minder broeikasgassen worden geproduceerd. Ze zijn echter niet zo groen als zonne-energie of elektrische verwarmingselementen, omdat ze afhankelijk zijn van elektriciteit die wordt geproduceerd door de verbranding van fossiele brandstoffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *